Tulkaa kimppakyydeillä Prunttimäkeen

Huomenna tiistaina 25. toukokuuta starttaa Seinäjoen Energialiiga Prunttimäen viheriöillä. Käynnistyvät liigakausi on jo saavuttanut 46. vuosirenkaan. Siitä kun TP-55:n seuraväki aikoinaan pisti Törnävä Liigan pystyyn, on menty jo reippaasti yli 40 vuotta ja ajat ovat muuttuneet

Nyt pelataan Prunttimäen upeilla nurmilla yli 40 joukkueen voimin ja kaikki sarjat ovat taas kerran täynnä. Itse asiassa tulijoita on nykyisin enemmän kuin voidaan ottaa joukkueita mukaankaan.

Vuosien saatossa järjestävän seuran lisäksi on joukkueita nähty useista eri seuroista niin Seinäjoelta kuin naapurikunnistakin. Tämä trendi jatkuu edelleen. Kaikissa neljässä lohkossa pelataan myös samoin kuin aiemminkin, eli viidellä pelaajalla viittä vastaan.

D-lohkossa pelaavat tänä suvena nuorimmat futaajien alut, mutta tässä lohkossa pelaavat tyttöjoukkueet ovat edelleen vuoden-pari vanhempia. Nuorimmat liigarit ovat tänä vuonna vuosimallia 2015.

Toisen koronavuoden ensimmäiset pelit siis pelataan huomenna ja siitä mennään tiistaisin syyskuulle saakka. Seinäjoen Energialiigassa ei sarjataulukoita pidetä vaan tärkein ohje joukkueiden ohjaajille, ”managereille,” on se, että kaikkien on saatava pelata eikä huudeta naama punaisena pelaajille vaan annetaan lasten tuntea peli-iloa. Sama pätee kenttien laidoilla kannustaviin vanhempiin.

Yksi merkittävä juttu jokaiselle illalle on, että seura toivoo paikalle tulijoiden suosivan kimppakyytejä. Pysäköintitilat Prunttimäessä eivät nimittäin ole erityisen valtaisat siihen nähden, millaisia määriä pelaajia ja kannustajia paikalla perinteisesti nähdään.

Matsit alkavat huomenna klo 17.30 ja ehtoon ajan palvelee myös gourmetravintola Vasen Pakki.