Tyrmäys ekalla jaksolla

Tyrmäys ekalla jaksollaTP-Seinäjoki – VäVi 6-1 (5-0)08 min 1-0 Timo Rauhala24 min 2-0 Teemu Ala-Lahti26 min 3-0 Samir Bouroussi32 min 4-0 Jere Jääskeläinen42 min 5-0 Timo Rauhala56 min 6-0 Jukka Yli-Renko90 min 6-1 Mikael FuruTP-Seinäjoki palasi voittokantaan kylvettämällä Vähänkyrön Viestin selkeästi ratkaistuaan ottelun jo ensimmäisten 45 minuutin aikana. Peli olisi ollut vieläkin selvemmin kotijoukkueen heiniä, mikäli ottelun tuominneella Sami Kuulalla olisi ollut minkään laatuista käsitystä siitä, jokaisessa tilanteessa sukille potkineita vieraita olisi tullut korteilla palkita. Vaikka Kuula antoikin yhteensä viisi keltaista vieraille lähettäen joukkueen valmentajan, Harri Katajamäen suihkuun kahdella keltaisella, olisi todella sikamaisesti jaloille potkinut Luigi Gagliardini pitänyt nakata ulos jo vartin pelin jälkeen.Toinen puoliaika meni lähinnä pelailuksi ja kolhujen välttelemiseksi viimeisen vartin oltua puolin ja toisin melko typerää lässyttämistä.Maalinteon kotijoukkue aloitti jo vajaan kymmenen minuutin jälkeen pirteästi esiintyneen Timo Rauhalan lauottua pallon Sami Sassin selän taakse. Lisää tuli ottelun 24. minuutilla, jolloin Samir Bouroussi hassutti pakin päädyssä ja pisti namupallon pilkulle, mistä Teemu Ala-Lahti puski todellisen oppikirjamaalin.Edellisestä ei ehtinyt vierähtää kuin pari minuuttia ja Bouroussi oli uudelleen asialla. Ensin nuori mies yritti nostaa pallon pilkulle, mutta pallo kimposi takaisin ja pelimies tulitti reboundin itse maalin kattoon vieden kotijoukkueen jo kolmen maalin johtoon.Vielä ennen taukoa kauden toisen ottelunsa TP-Seinäjoen paidassa pelannut Jere Jääskeläinen laukoi 4-0 ja ”Tinke” viimeisteli taukonumeroiksi 5-0. Käytännössä ottelu oli siis taputeltu.Jo ensimmäisellä puoliajalla vieraiden Luigi Gagliardini ja Harri Katajamäki saivat jaloille potkimisesta kortit. Italialaiselle tuoksahtavan nimen omaava laitapakki tosin ehti potkia myös Jere Jääskeläistä ja Jukka Yli-Renkoa todella törkeästi takaapäin jalkoihin säästyen kuin ihmeen kaupalla ulosajolta. Se, miksi näin kävi, on vain erotuomariksi pukeutuneen Sami Kuulan tiedossa.Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen osalta samoin kuin ensimmäinen päättyi, eli peli oli hallinnassa selkeästi. Oranssipaitaisten ainoa maali nähtiin jo 56. minuutilla Jukka Yli-Rengon tykitettyä pienestä siirrosta vaparin voimalla sisään.Tuon osuman jälkeen kotijoukkueen suurin into pelaamiseen tuntui haihtuneen ja edessä oli vain ottelun loppumisen odottelua. Vielä ehtivät VäVin Tommi Talvitie ja Martti Haapaniemi ottamaan kortit ennen kuin joukkueen valmentaja Harri Katajamäki kävi potkaisemassa pallon vanginnutta Toni Koivusaarta saaden passituksen suihkuun 80. minuutilla. Oli suoranainen ihme, ettei kukaan loukkaantunut moisessa teilausoperaatiossa vakavasti.Ottelun ollessa jo 90. minuutilla vieraat pääsivät ehostelemaan numeroita Mikael Furun kavennettua lähietäisyydeltä loppunumeroiksi 6-1.Pelillisesti joukkueiden taitotasossa oli valovuosien ero. Kotijoukkue pelasi vaihteeksi kykyjensä edellyttämällä tavalla. Toisaalta aikaisessa vaiheessa tullut avausmaali helpotti hommia. Mielenkiintoista oli se, että ensimmäisen puoliajan vastatuuleen pelannut kotijoukkue onnistui myötätuuleen maalin teossa vain kerran viimeisteltyään ensimmäisellä jaksolla peräti viisi maalia.Nähdyn perusteella ei ole niinkään vaikea tajuta, että VäViltä lensi Sundom IF:ää vastaan vieraissa pari kaveria suorilla punaisilla ulos. Joukkue saakin tapella tosissaan sarjapaikastaan tällaisella toiminnalla. Kolme ottelua vähemmän pelannut ABC väijyy joukkuetta kolmen pisteen päässä, joten tekeminen voi VäVillä olla syyskierroksella.Vieraiden riveissä nähtiin muutaman vuoden tauon futiksesta pitänyt TP-Seinäjoen kasvatti, Mikko Piiroinen, joka on nyt ollut VäVin peleissä muutamaan otteeseen. Pitkänhuiskea pelimies selvitti hommansa varsin kelvollisesti siihen nähden, millainen pallotuntuma on alla.Kotijoukkueesta erityisesti Timo Rauhalan otteet olivat todella vahvoja. Kahdessa maalissa mukana olleen Samir Bouroussin taitotaso on huikea, mutta nuori mies tykkää liian paljon pallosta. Jos peliväline lähtisi useammin ajoissa liikkeelle, ei sukille tulisi niin paljon ja homma saattaisi toimia paremmin. Jos halua kehittymiseen on, on siihen taatusti myös elementtejä olemassa.Alakerrassa hommia oli varsin vähän. B-junioreista avuksi hälytetyt toppari, Tommi Kukila ja Henri Huilla, pelasivat puoliajan mieheen varsin mukavasti tälläkin kerralla. Eipä kotijoukkueesta oikein ketään voi sen suuremmin esityksestä moittia.Kotijoukkue puolestaan otti pitkästä aikaa voiton nousten sarjassa kolmanneksi. Tosin neljäntenä oleva FC Kiisto a-team on pelannut yhden ottelun TP-Seinäjokea vähemmän kuten myös sarjan kärkikaksikko SIF ja Norrvalla FF/2.Ensi viikolla TP-Seinäjoki isännöi sarjassa toistaiseksi pisteittä olevaa Sisua Jouppilanvuoren tekonurmella torstai-illan paikallistaistelussa.TP-Seinäjoki: Atte Tervasmäki (46. Toni Koivusaari), Karri Hiirikoski (65. Antti Takala), Juho Pajula (58. Hermanni Mäenalanen), Tommi Kukila (46. Henri Huilla), Vesa Kivimäki, Timo Rauhala, Teemu Ala-Lahti (46. Janne Mäntylä), Jere Jääskeläinen, Jukka Yli-Renko (65. Jarno Takamäki), Juha Ylihärsilä (46. Ramelo Loddin), Samir Bouroussi (v)