VäVi edustuksen vieraaksi

Keskikastiin valunut TP-Seinäjoen edustusjoukkue kohtaa keskiviikkoiltana Nelosen kotiottelussaan Vähänkyrön Viestin, joka on sarjataulukossa 10. sijalla, eli neljä pykälää kuudentena olevaa kotijoukkuetta alempana.
Kotijoukkueen taival on alkukauden neljän peräkkäisen voiton jälkeen kääntynyt melkoisen nihkeäksi puurtamiseksi ja nyt on alla jo neljä peräkkäistä ottelua ilman voittoa. Kauden aluksi kaatuivat FC Kiisto a-team 5-4, Kaskö IK/TePa 6-5, Kraft/2 5-1 ja Kungliga Wasa CF 2-1. Sen jälkeen alkoi tulla viitteitä tehottomuudesta VIFK U:n haettua pisteen Joupiskalta numeroin 1-1. Tuon tasapelin jälkeen on TP-Seinäjoki hävinnyt jo kolme ottelua peräkkäin otettuaan pataan Norrvalla FF/2:lta 2-1, Sundom IF:ltä 2-0 ja kaiken kukkuraksi Nurmon Pallolta 1-0.
Luonnollisesti on selvää, että kärkikamppailuihin pääsemiseksi vaaditaan moisten esitysten sijaan voittoja. Nyt olisi mainio tilaisuus lähteä juhannuksen viettoon ottamalla kotikentällä, Prunttimäessä, kolme pinnaa VäViltä, joka on kahdeksasta ensimmäisestä ottelustaan voittanut vain kaksi. Toinen voitto tuli kun VIFK U kaatui VäVin kotikentällä 1-0. Ensimmäisen voittonsa joukkue oli ehtinyt ottaa sarjajumbo Sisusta Joupiskalla lukemin 4-0. Nurmon Pallon kanssa VäVi pelasi 2-2. Sen sijaan tappioita joukkue on kärsinyt kotonaan Kungliga Wasalle 2-1, vieraissa Norrvalla FF/2:lle 5-2, kotonaan FC Kiisto a-teamille 2-1, vieraissa Kraft 2/lle 3-0 ja vieraissa Sundom IF:lle peräti 7-0.
Viime kaudella joukkueet ottivat mittaa toisistaan ensimmäistä kertaa kymmeniin vuosiin VäVin pudottua Kolmosesta syyskierrokselle Neloseen. Silloin pisteet jaettiin Prunttimäessä numeroin 3-3 (2-1), vaikka kotijoukkue johtikin ottelua jo 3-1. Ottelun maalinteon tosin aloitti vieraiden Mikael Furu 16. minuutilla, mutta Miika Asunmaa ja Ville Pakkala käänsivät matsin taukojohdoksi TP-Seinäjoelle. Toisen puoliajan alussa Saku Koskinen upotti vaparinsa maaliin ja tilanne näytti hyvältä. Sami Hakkari ja joukkueen monitoimimies, Harri Katajamäki, kuitenkin tasoittivat loppunumeroiksi 3-3.
Myös talvella joukkueet kohtasivat Wallsport Areenassa maaliskuussa. Silloin tarjolla oli SJK:n apuja enemmän kuin tänään ja he myös onnistuivat. Ville Kukkanen avasi hanat jo ottelun neljännellä minuutilla komealla maalillaan. Se löi alkutahdit 5-1 (3-0) –voitolle. Maalinteossa onnistuivat myös Ilkka Jaatinen, Ramelo Loddin ja kahdesti viimeistellyt Marko Huttu. Kuinka ollakaan, VäVin maalista vastasi Harri Katajamäki.
On hiukan yllättävää, että TP-Seinäjoki on potenut pelaajapulaa, vaikka seuralla onkin farmisopimus Seinäjoen Jalkapallokerhon kanssa. Pelaajia on kuitenkin molemmista orkestereista ollut joukkosidontapaikalla melkoinen määrä, mutta se ei yksinään selitä heikkoja otteita. Niin pelaat kuin treenaat, on sanonta, joka todellakin pitää paikkansa. Ellei nuoria urheilijoita harjoittelu kiinnosta, on aivan selvää, että kokeneemmat pelimiehet vievät joukkuetta otteluissa. Sitoutumisen taso tekemiseen on ollut parhaimmillaankin välttävää. Jos joukkue ja ennen kaikkea sen pelaajat haluavat menestyä, on asioille syytä tehdä jotakin.
Illan ottelusta on koko joukko pelaajia jälleen sivussa. Neljä nuorta miestä on katselemassa U21-kisoja Ruotsissa ja heidän lisäkseen sivussa ovat ainakin Juho ja Jarkko Mäki-Maunus ja Tomi Anisimaa. Sen sijaan eilen Porissa pelanneista B-junioreista apuja tulee kahden topparin verran. Henri Huilla ja Tommi Kukila käyvät näillä näkymin kumpikin pelaamassa puoliajan. SJK:n joukoista ryhmään tulevat Samir Bouroussi, Timo Rauhala ja Jukka Yli-Renko.
Ottelu alkaa Prunttimäen viheriöllä klo 19.30.