Tyylipuhdas tyrmäys

Tyylipuhdas tyrmäys TP-Seinäjoki – Sundom IF 7-0 (4-0)17 min 1-0 Juho Pajula (rp)21 min 2-0 Jyri Reinilä24 min 3-0 Jukka Yli-Renko43 min 4-0 Ville Pakkala51 min 5-0 Juho Pajula (rp)70 min 6-0 Karri Hiirikoski85 min 7-0 Juho Mäki-MaunusTP-Seinäjoen nuori joukkue esitti ehkä kauden parasta osaamistaan kaadettuaan yhdessä Kaskö IK:n kanssa Nelosta ilman tappioita johtaneen Sundom IF:n melko tyrmäävästi 7-0 (4-0). Ei olisi mitenkään uskonut, että SIF on todellakin aloittanut kauden niin vahvasti kuin on, sillä vieraat jäivät totaalisesti etenkin ensimmäisellä puoliajalla hyvää vauhtia pitäneen kotijoukkueen riepottelemaksi.Seitsemän maalin lisäksi paikkoja oli jälleen ainakin toiseen mokomaan, mutta hyvä näinkin. Voitollaan TP-Seinäjoki nousi 12 pisteeseen, kahden pisteen päähän SIF:sta ja Kaskö IK:sta, mutta kaskislaisilla on peli vähemmän pelattuna. Tällä vauhdilla sarjan kärki kuitenkin lähenee koko ajan.Peli ehti vanhentua vain reilun vartin kun vieraiden alakerta joutui rikkomaan todella liukkaalla tuulella ollutta Ville Pakkalaa rangaistusalueella. Etutopparina Vesa Kivimäen rinnalla pelannut B-junnuikäinen Juho Pajula kävi tekemässä pilkulta johtomaalin, eikä pitkään tarvinnut odotella kun lisää tuli.Jaakko Lammen antama kulmuri aiheutti moisen härdellin maalin edustalla, mistä Jyri Reinilä taisi survoa pallon väkisin maaliin tuplaten isäntien johdon pelin 21. minuutilla. Vain kolme minuuttia edellisestä ensimmäistä otteluaan TP-Seinäjoen asussa pelannut Jukka Yli-Renko puski Jaakko Lammen vaparista jo 3-0 ja pari minuuttia ennen taukoa Ville Pakkala viimeisteli kauden viidennen osumansa Nelosessa.Toinen puoliaika alkoi vieraiden kannalta mahdollisimman murheellisesti, sillä maalivahti kaatoi rumasti Pakkalan saaden tempustaan suoran punaisen 50. minuutilla. Rankkari tuli tästäkin ja Juho Pajula kävi kasvattamassa kotijoukkueen johdon viideksi maaliksi.Toisella puoliajalla peli lässähti, mutta se on ymmärrettävää viiden maalin johtoasemassa. Kotijoukkueen maalivahti Petri Välimäki ei muuten joutunut torjuntahommiin kertaakaan toisella puoliajalla.Ottelun lopulla nähtiin vielä pari maalia. Karri Hiirikoski sai nimensä tilastoihin tehtyään 6-0 70. minuutilla ja lopussa Jaakko Vähäpesola petasi hyvän paikan Juho Mäki-Maunukselle, joka tulitti loppunumerot 85. minuutilla.TP-Seinäjoki paranteli asemiaan selvästi sarjassa, vaikka otteluita on tältä kierrokselta vielä pelaamatta. Joka tapauksessa oranssinutut ohittavat joko Sisun tai Kraft/2:n, jotka kohtaavat perjantaina. Ainakin hetkellisesti joukkue on jopa kolmannella sijalla, mutta se muuttuu toki vuorokauden sisällä.TP-Seinäjoki: Petri Välimäki, Jaakko Lampi (66. Ilpo Tuulari), Vesa Kivimäki, Juho Pajula, Jaakko Vähäpesola, Karri Hiirikoski (v), Saku Koskinen (62. Juho Mäki-Maunus), Jyri Reiniä, Timo Rauhala, Ville Pakkala, Jukka Yli-Renko (58. Samir Bouroussi)