Vedenjakajalla Palosaarella

Keskiviikkoiltana SJK-junioreiden miesten joukkue on melkoisella vedenjakajalla. Joukkue kohtaa Vaasassa, Palosaaren kentällä, Suomen Palloliiton Läntisen alueen Nelosen Lohko C1:n kärkikamppailussa sarjassa toisena olevan Kungliga Wasa CF:n.

Kokeneet vaasalaiset ovat dominoineet sarjaa jo vuosia, mutta nousukaan ei ole heille maistunut. Voittoja on kuitenkin tullut kuin liukuhihnalta. Samaan tahtiin on joukkue takonut myös maaleja. Aivan erityisesti Kåre Björkstrand on ollut jälleen hirmuisessa vireessä.

Mies on pommittanut seitsemään matsiin peräti 20 osumaa ja on päivän selvä, että ellei jonkinlainen katastrofi kohtaa, voittaa hän taas lohkon maalintekijäkuninkuuden. Huonosti ei ole osunut Matias Strandvallkaan, jolla on kasassa yhdeksän maalia.

Kungliga Wasa CF on seitsemästä ottelustaan voittanut kuusi. Joukkue on siis kärsinyt vain yhden tappion ja se tuli kotikentällä Lapuan Virkiälle numeroin 5-2. Matkalla ovat kuitenkin kaatuneet Lapuan Ponnistus vieraissa 5-0, Kauhavan Kanuunat vieraissa 6-2, FC Korsholm vieraissa 9-0, IF Hoppet kotona 6-1 ja viimeisenä uhrina VPS J vieraissa 10-0. melkoista jälkeä siis.

SJK-junioreiden ainoa pistemenetys tuli kauden avausreissulla Vaasaan ABC/Strömsön luo. Tasapeli kirjattiin numeroin 1-1. Sen jälkeen joukkue on voittanut kuusi viimeistä otteluaan. IF Hoppet kaatui kotona 8-1, VPS J samoin kotona 3-0, Virkiä vieraissa 3-1, Kolmosesta pudonnut I-JBK vieraissa 4-1, kuten myös Närpes Kraft/2 identtisin lukemin. Viimeisin voitto irtosi kotona entisen TP-55:n pelaajan Olavi Linjamäen Lapuan Ponnistusta vastaan Keskuskentällä 5-1.

SJK-junioreiden malinteko on ollut pääsääntöisesti 13 osumaa viimeistelleen Tommi Haanpään hartioilla, sillä neljä pelaajaa on yltänyt kahteen maaliin tällä kaudella.

Keskiviikon ottelun asetelma on selvä. Voitolla SJK-junioreilla on erinomaiset mahdollisuudet ottaa jopa sarjanousu. Tasapelikään ei välttämättä tulisi riittämään, mikäli tänään ABC/Strömsön vieraana pelaava Lapuan Virkiä voittaa loput ottelunsa, sillä lapulaisilla ei ole muita pistemenetyksiä kuin tappio juuri SJK-junioreille. Jos SJK-juniorit häviää Kungliga Wasa CF:lle näyttää vahvasti siltä, että vaasalaiset marssivat taas kerran piikkipaikalle, elleivät nyt muuten niin maalierolla.

Illan kahden joukkueen lisäksi siis Virkiä on edelleen joukkue, jolla on mahdollisuudet voittaa sarja ja nousta Kolmoseen. Lapualaiset tietenkin toivovat keskiviikkoillan ottelusta tasapeliä, jolloin kaikki olisi heidän omissa käsissään edellyttäen, että joukkue voittaa tänään.

Ottelu alkaa Palosaarella klo 19.00.