Ykkösen VIFK kova vastustaja

Ykkösen VIFK kova vastustaja TP-Seinäjoen edustusjoukkue pelaa talvikauden neljännen treenipelinsä lauantaina Ykkösessä pelaavan perinteikkään VIFK:n vieraana Botniahallissa. Kolmesta ensimmäisestä ottelustaan TP-Seinäjoki on hävinnyt yhden, pelannut kerran tasan ja voittanut yhden. FC Hakaa vastaan tuli tammikuussa tappio, TPV:n kanssa pelattiin helmikuussa vieraissa tasan ja viimeksi tuli voitto kotihallissa Närpiön Kraftista kovin vajaallakin joukkueella selvin 4-1 –numeroin.VIFK on tähän mennessä pelannut neljä ottelua. Ensimmäisessä matsissaan tähtirinnat pelasivat FF Jaron kanssa 1-1, GBK:lle tuli vieraissa 3-1 –tappio, KPV:n kanssa joukkue pelasi jälleen 1-1 ja viimeksi kaatui Kakkosen Lohko C:N JBK Tony Björkin maalilla 1-0. Ottelu on siis viides vaasalaisille.Viime kaudella VIFK sijoittui Ykkösessä kahdeksanneksi pelaten varsin mukavan kesän Tomi Kärkkäisen valmennuksessa. Viime kaudella joukkueessa pelasi TP-Seinäjoen kasvatti, Ville Ylinen, joka siirtyi kuitenkin täksi kaudeksi Veikkausliigan VPS:n asuun. Vastaavasti tälle kaudelle Vaasassa opiskeleva Mikko Ylihärsilä vaihtoi kasvattajaseuransa värit IFK:n sini-valkoiseen tehtyään viime kaudella TP-Seinäjoelle 15 maalia Kakkosessa.VIFK menetti TP-Seinäjoen tavoin yhden lupaavimmista pelaajistaan FC Hakaan tälle kaudelle. Sebastian Strandvall ja Ville Pajula pelaavat nyt valkeakoskelaisten väreissä Veikkausliigaa. Poissa VIFK:n riveistä ovat myös FC Kiistoon Kakkoseen siirtynyt maalivahti Peter Kauppi, sekä pelaajauransa lopettaneet Ville Laakkonen ja Max Peltonen, sekä IFK Mariehamnin väreihin siirtynyt Andreas Björk. Myös toinen Björk, Tony, on herättänyt mielenkiintoa liigaseuroissa.Mielenkiintoisia uusia kasvoja ovat ilman muuta paluun pääsarjoihin tekevä Christoffer ”Toffe” Kloo, joka oli 90-luvun alkupuolella tulossa TP-Seinäjoen joukkoihin, mutta jäi tuolloin kuitenkin Vaasaan. Myös VPS:sta tulleet Jan-Christian Westermark ja Jonas Britschgi vahvistavat VIFK:ta. JBK:sta tuli viime kaudella Kakkosessa vahvasti pelannut Daniel Kock.TP-Seinäjoki ja VIFK ovat vuosien saatossa kohdanneet useinkin. Joskin viime kausina sarjapeleissä on ollut hieman hiljaisempaa TP-Seinäjoen pelattua milloin Itälohkossa, milloin Lännessä. Toki viime kaudella pelattiin Vaasassa yksi treenimatsi, Ruutikellarintien hiekalla, jossa päädyttiin 1-1 –tasapeliin. TP-Seinäjoki meni ottelussa johtoon Mikael Muurimäen lauottua kohti maalia. Maalivahdin sylkemän pallon toimitti verkkoon koeajalla ollut brasilialainen Cassiano. VIFK tasoitti toisella puoliajalla Johnny Glasbergin toimesta. Tasapeli olikin varsin oikeutettu lopputulos.Sarjassa on kohdattu edellisen kerran kaudella 2003, jolloin TP-Seinäjoki voitti molemmat ottelut. Keskuskentällä numerot olivat tylyt 5-0, mutta ottelu oli kaikkea muuta kuin niin selvä. Vaikka kotijoukkue tuolloin menikin johtoon jo 13. minuutilla Marko Hutun toimesta, saatiin neljää muuta osumaa odottaa ottelun viimeiselle vartille. Ville Pekkanen teki 2-0 vartti ennen loppua, kolme minuuttia myöhemmin nyt VIFK:ssa pelaava Mikko Ylihärsilä lisäsi numeroiksi 3-0, pari minuuttia edellisestä IFK-pakki liukui Matti Lammen keskityksen omiin ja 87. minuutilla Lampi viimeisteli loppunumerot.Vaasan Palosaarella pelatussa syyskierroksen pelissä TP-Seinäjoki oli parempi lukemin 2-1, vaikka VIFK painoikin päälle yleisen syyttäjän tavoin. Ylihärsilä teki vieraiden osumat 34. ja 61. minuuteilla. Vaasalaisten komean kavennuksen tulitti Yannick Pelletier.TP-Seinäjoen joukkueesta ovat sivussa varmuudella Mikael Muurimäki, Tero Mäntylä, Jukka Ahola, Tommi Haanpää, Jussi Kankaanpää, Jarkko Mäki-Maunus ja Pekka Väänänen. Mukaan lähtevät A-junioreista lähtevät mukaan Olli Rintamäki ja edustuksen mukana treenaava Ville Pakkala.Matsi alkaa Botniahallissa klo 12.15.