Ysikutosten kausi paketissa

Ysikutosten kausi paketissaYsikuutosten musta joukkue pelasi lauantaina viimeisen aluesarjaottelun Ylivieskan Palloa vastaan Tekonurmella. Ottelun lähtökohdat olivat mielenkiintoiset, voitolla olisi mahdollisuus aluesarjan neljänteen tilaan ja piirisarjan hopeaan. Tappio taas olisi tiennyt sarjatason vaihtoa ensi kaudeksipiirin ykkösdivisiioonaan. Ottelu alku oli TP:n hallintaa, ainoa mikä jäipuutumaan oli maalit. Pallo kävi pari kertaa tolpassa ja kerran ylärimassa. Jakson puolivälissä YPA sai hetkeksi otetta pelistä ja pari puolivaarallista vastahyökkäystä, mutta TP:n maalissa Mikko Lampinenselvitti harvat tilanteet totutun varmasti. Tauolle mentiin tilanteessa 0 – 0, ottelun ensimmäisen jakson oltua melkoisen hermostunutta potkimista. Tauolla TP:n joukoissa keskusteltiin etenkin pelin rauhoittamisesta ja syöttöjen laadun parantamisesta. Toiselle jaksolle tulikin varsin sisuuntunut kotijoukkue. Toisen jakson ensimmäiset viisi minuuttia oli TP:n melkoista painostusta ja viidennellä minuutilla Tuomas Lähdesmäki päästi joukkueen piinasta viimeistellen 1 – 0 -johtomaalin. Tämän jälkeen peliä pelattiin lähinnä vierasjoukkueen päädyssä. TP vyöryttitilanteita kohti vastustajan maalia ja huikealla sykkeellä pelannut "Tuppu" Lähdesmäki viimeiseli vielä kolme maalia lisää. Jesse Sundman sai myös ottelun lopussa maalihanat auki ja viimeisteli vielä pari maalia, joten ottelun lopputulokseksi kirjattiin 6 – 0 kotivoitto. Tupun lisäksi erityisesti kunnostautuivat maalivahti Mikko Lampinen ja topparina varman pelin pelannut Joona Ala-Hukkala. Herroilla jo aamulta takana kaksi jääkiekkopeliä Kuortaneella ja lähtivät vielä pelin jälkeen kolmanteen lätkäpeliin. Huikeasuoritus tosiurheilijoilta."Oli kyllä tosi haasteelliset lähtökohdat peliin. Ensimmäinen ottelu Tekonurmella aiheutti ekalla jaksolla rauhattomuutta, pallo liikkui huomattavasti nopeammin, kuin nurmella, kenttä oli kuin lentokenttä verrattunastadio de Ketturämeikköön ja ennen kaikkea meidän syöttöpeli oli rauhatonta ja heikkoa. Hieno parannus saatiin aikaan toisella jaksolla. Uskallettiin ottaa peli haltuun, ottaa vastuusta pelistä ja syötellä järkevämmin. Lisäksikäytettiin vastustajaa paremmin kentän koko hyväksi. Kokonaisuutena sarjasta jäi hyvä maku. Aloitettiin aluesarja heikosti neljällä tappiolla, mutta jaksettiin uskoa silti omaan tekemiseen ja osoitettiin kuuluvamme tälle tasolle. Kovaa reenaamista jatkamalla tästä joukkueesta tulee vielä kovia pelimiehiä. Ysikuutoset jatkavat vielä harjoittelua kuukauden verran ja sen jälkeen joukkue jää ansaitulle tauolle ja siirtyy kohtia uusia haasteita", tiivisti hilpeät tunnelmat joukkueen vastuuvalmentaja Petteri KokkoLaitetaan vielä loppuun kokoonpano päivän ottelusta.Maalissa Mikko Lampinen, alakerta vasemmalta Valtteri Leppänen, Joona Ala-Hukkala, Oula Keski-Hynnilä, Iiro Kiviluoma. Keskikenttä Joonas Sundman, Verneri Renko, Matias Kangas ja Matias Malmi. Kärjessä aloittivat kymppipaikalla pelannut Tuomas Lähdemäki ja Jesse Sundman, vaihdosta sisään tulivat Konsta Rintala maalille, Saku Salo hyökkäykseen ja lopussa toppariksi,Patrik Tohni laitapuolustajaksi sekä Julius Heikkilä ja Anton Viitala keskikentän laidoille.