Ysisesikat valloittivat Kokkolan

Ysisesikat valloittivat KokkolanTP-Seinäjoen D12 -juniorit eli -97 syntyneiden ikäluokka kävi lauantaina Kokkolassa Kippari-hallissa pelaamassa kahden joukkueen voimin paikallisia Pallo-Veikkojen joukkueita vastaan. Oranssipaidat saivat kotiin tuomisiksi kaksi selkeää voittoa, vaikka yhteensattumien ja sairastumisten vuoksi matkassa oltiin minimimiehistöllä. Pari nuorta pelimiestä oli lainattu jopa pari vuotta nuorempien ikäluokasta. Kun vaihtomiesten määrällä ei ollut mällätä, oli 3×25 minuutin peliajan puitteissa joka pojalla riittävästi aikaa näyttää osaamistaan.
TP:n ysiseiskojen vastuuvalmentajan Jari Kujalan luotsaama joukkue oli alussa alakynnessä, kun KPV painoi täydellä höyryllä päälle. Vähän väliä kuului hallin seinästä kova kopsahdus, kun pallo meni tolppia tai ylärimaa nuollen hiukan yli TP:n maalin, jota erinomaisin ottein vartioi Henri "Henkka" Kallio-Kurssi. Ensimmäisellä 25 minuutin jaksolla pallo kävi niin tolpassa kuin ylärimassa. Hienoa oli se, miten Henkka ja puolustuslinja Roope Niemelä – Miika Huumo – Nicolas Kotamäki pystyi kovan paineen alla rauhalliseen ja virheettömään peliin. Edes lukuisat kulmapotkut eivät tätä nelikkoa horjuttaneet. Ilmajoelta pikku visiitille oranssipaitaan saatu Roope väänsi laidallaan kaksinkamppailuissa väkevästi. Miika ja Nicolas olivat tuttuun tyyliinsä täyttä betonia. Toinen jakso alkoikin sitten yllättävän murheellisesti, kun KPV pääsi heti eka minuutilla maalaamaan. Se ei kuitenkaan masentanut pätkääkään nuoria TP:n pelimiehiä, vaan pikku hiljaa pelin painopiste alkoi kääntyä kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. Henkka torjui upeasti vaarallisen vaparin toisen jakson kahdeksannella minuutilla ja välittömästi sen jälkeen kärjessä koko ottelun vauhtia pitänyt Mikael "Mike" Malmi pääsi lataamaan 1-1 tasoituksen. Vieraiden johtomaali syntyi Antti Palomäen hallitusta rangaistuspotkusta vartti tasoituksen jälkeen. Parin minuuttia myöhemmin Antti oli taas terävänä ja lukemat olivat jo 1-3 TP:n hyväksi.
Kolmas jakso olikin sitten TP:n rajua painostusta. Vaikka Kujalan suojatit pelasivat täysin ilman vaihtomiehiä vauhtia riitti loppuun asti. Vastustaja uupui ilmeisesti kovaan aloitukseensa. Kova työ siis palkittiin tavalla, jonka pojat itsekin varmasti huomasivat. Viimeisen pelijakson kolmas minuutti tuotti ehkäpä ottelun hienoimman osuman. Antti keskitti laidalta, Jesse Välimäki tykitti hienosti ja Mike putsasi irtopallon vakuuttavasti KPV:n maaliverkon perille. Kului viisi minuuttia lisää ja Palomäen nuori herra oli jälleen iskevässä vireessä ja lukemat oli korjattu jo lukemiin 1-5. TP:n voittoisat loppulukemat 1-6 latasi Roope viisi minuuttia ennen loppua. Vastustajan uuvuttamisessa suurimman työn teki keskikentän kolmikko Joonas Lepistö – Valtteri Leppänen – Jesse Välimäki. Kaverit pelasivat molempiin suuntiin työtä kaihtamatta. Kun siihen yhdistyi taito ja luovuus, saivat kärkimiehet Palomäki ja Malmi napakoita syöttöjä kasvavalla tahdilla.
TP:n toinen joukkue kävi taistoon valmentajansa Kari Kiviluoman opastuksessa. Kari oli saanut käyttöönsä peräti kaksi vaihtomiestä, kun ysiysien joukkueesta oli saatu lainalle kaksi kovaa pelimiehen alkua. Jussi Vähäpesola ja Ilari Kiviluoma olivatkin sellaisia vauhtiveikkoja, että voidaan puhua vahvistuksista, eikä täydennysmiehistä. Kummassakin oli virtaa niin, että kentän laidalla sai ääneen monta kertaa ihailla, kuinka kovia pelimiehiä TP:n nuoremmista ikäluokista on tulossa kohti suurempia kenttiä ja futistaistoja.
Kiviluoman suojatit ottivat ottelun heti haltuunsa, eikä maalivahti, Teuvan poika, Jonne Uitto joutunut missään vaiheessa lujille, vaikka toki osoitti olevansa asiansa osaava veräjänvartija. Myös puolustus hoiti hommansa vakuuttavan varmasti. Kun peliote oli koko ajan vierailla, maalejakin alkoi heti napsahdella. Jo seitsemännellä minuutilla tuulennopea Topias Syrjälä maalasi vasemmalta laidaltaan. 20. peliminuutin kohdalla oli kaksinkamppailuvoimiaan läpi ottelun hienosti esitelleen Teemu Seppelvirran vuoro onnistua maalinteossa. Jakson lopulla pääsi topparin tontilla tiukkaa komentoa pitänyt Ville Viita tykittämään vaparista kovan potkun ylärimaan. Pari lisämaaliakin olisi helposti voinut syntyä jo ekalla jaksolla, kun edellä mainittu vahvistus, Jussi, latasi kahdesti pallon aivan tolppia hipoen ohi. Toisen jakson 22. minuutilla Jussi kolisutti tolppaa niin, että teräspaalun värinä näkyi sadan metrin päähän. Onneksi kolme minuuttia myöhemmin saatiin vastustajaan lisäetumatkaa, kun toinen -99 syntynyt vahvistus, Ilari maalasi tylysti lukemiksi 0-3. Ilari raportoi ottelun jälkeen, että vastustaja painoi päästä niin, ettei puskemaan päässyt, mutta hänpä tekikin maalin jalalla! Maalinälkä oli siis kova ja tulosta tuottava, vaikka pari vuotta vanhemmat ja isommat pojat käyttivät tällaisiakin menetelmiä! Viimeistä jaksoa oli pelattu kymmenen minuuttia, kun taas kolisteltiin KPV:n maalitolppia. Nyt oli Seppelvirran futarisuvun nuorempaan kalustoon kuuluvan Teemun vuoro kokeilla, kestääkö kokkolalainen teräs. Tällä kertaa kesti, mutta tuota vauhtia teräskin väsyy ja taipuu. Kuusi minuuttia oranssipaitojen pelinhallintaa lisää ja oli taas aika maalin ja riemun. Ilari näytti taas kyntensä ja pani pallon pesään Topiaksen hienosti takaviistoon antamasta syötöstä.
Kari Kiviluoman ohjaama joukkue ansaitsee kaikilta osin kiitoksen. Peli oli hallinnassa koko ottelun ajan, vaikka toki pikku virheitä välillä tulikin. Puolustuksessa Ville pelasi topparin paikalla koko ottelun. Laitapakkeina vuorottelivat Ilari Kiviluoma, Teemu Kukkanen, Jaakko Raitis ja Mikael "Mikkis" Kangas. Mikkis pelasi myös keskikentällä ja Ilari kävi sekä laitalinkin että kärkimiehen paikallakin. Jaakkokin pelasi hetki aikaa laitalinkkinä. Keskikentän ahkeria ja taitavia pelimiehiä olivat myös Topias Syrjälä ja Matti Lähde. Teemu Seppelvirta ja Tommi Luopajärvi pitivät kärkimiehinä vauhtia ja liikettä yllä kiitettävästi läpi ottelun.
Kahden vakuuttavan voiton siivittämä TP:n ysiseiskojen joukkue matkaa jo ensi viikonvaihteessa pelimatkalle Jyväskylään, jossa vastaan asettuu tässä ikäluokassa mainetta jo mukavasti saavuttanut JJK. Pääsiäisenä on vuorossa Ilveksen järjestämä kovatasoinen turnaus Tampereella. Haastetta siis riittää jo lähiviikkoina. Kovaa harjoittelevalle ryhmälle tämä on kuitenkin mieleen, sillä tason mittaaminen aika ajoin paljastaa niin vahvuuksia kuin mahdollisia pikku heikkouksiakin. Siitä aktiivisesti työhönsä tarttunut valmennusjohto saa lisää eväitä joukkueen rakentamiseen kohti alati kasvavia haasteita. Joukkueessa on yllä selvästi hyvä henki, mikä omalta osaltaan kannustaa jokaista nuorta pelimiestä eteenpäin. Mukavassa seurassa on nautinto paahtaa nuoruuden innolla!