Ysiyseille voitto ja tappio

Ysiyseille voitto ja tappio TP-Seinäjoen 99 – syntyneet pelasivat sunnuntaina 10.1. kaksi harjoitusottelua VIFK Citya vastaan. Ensimmäinen ottelu oli puoliaikaan asti tasaista vääntöä ja tilanteet vyöryivät päästä päähän. TP:n peli oli vuodenaikaan nähden melko hyvääkin ja moni pelaaja pelasi omalla korkeimmalla tasollaan, mikä oli hieno huomata. Toisella jaksolla pelin tahti hieman hyytyi ja VIFK pääsi vyöryttämään hyökkäyksiä TP:n maalille. Maalinteossa IFK onnistui kolme kertaa joten lopputulos kirjattiin vieraille 0-3. Päivän toinen ottelu pelattiin lähinnä taitokouluissa mukana olevilla pelaajilla. Ottaen huomioon, että kyseessä oli molemmille joukkuille kauden ensimmäiset harjoitusottelut uudella 9 v 9 pelimuodolla, pelistä tuli varsin nopeatempoinen ja hyvätasoinen. Tasaisessa koitoksessa ottelun ensimmäisestä maalista vastasi TP:n Johan Lamberg, joka tykitti pallon rangaistusalueen rajalta yläriman alle Matti Vähäpesolan hyvästä taaksepäin syötöstä. Toisella jaksolla peliä kuvasti pienimuotoinen sekavuus molemmin puolin ja syötöt lipsahtivat harmittavan usein vastustajalle. Jakson ainosta maalista vastasi TP:n Severi Kuisma komealla kaukovedolla noin kahdestakymmenestä metristä. Näin lopputulos kirjattiin kotivoitto 2-0 TP:lle.Ensimmäisessä ottelussa valmennuksesta vastasivat Juha Vähäpesola ja Kimmo Koskiniemi. Valmentajat olivat varsin tyytyväisiä pelilliseen ilmeeseen ja siihen, että uskallettiin yrittää pelata pallollisena ja saada syöttöjä omille. Moni pelaaja pääsi omalle tasolleen ja vähän ylikin, joten siinä suhteessa voidaan olla tyytyväisiä ottelun antiin. Parannettavaa jäi viimeistelyssä ja puolustamisessa, mutta sitä varten treenataan, että opitaan. Kaiken kaikkiaan hyvä suoritus pojilta. Toisessa ottelussa vastuuvalmentaja Petteri Kokko näki paljon hyvää. "Joukkueemme muodostuu taitavista ja nopeista pelaajista. Tavoitteemme oli pystyä pitämään pallo omalla joukkueella ja sitä kautta rakentaa hyökkäyksiä. Ensinmaitussa onnistuttiin hienosti ja pystyttiin hyvin helppojen syöttöjen kautta rakentamaan peliä. Viimeisellä kolmanneksella vielä näkyy puutteita joukkuepelissä ja tilanteiden rakentelussa, syyllistyttiin hieman liikaa yksinyrittämiseen. Puolustus ja maalivahtipeli toimivat läpi ottelun hienosti, eikä vastustajalla ollut pahemmin maalintekopaikkoja. Lisäksi joukkueena onnistuttiin hyvin siinä, että pelattiin koko ottelu aktiivisesti, eikä nuorille pelaajille tyypillisä nukahduksia pelin sisällä tullut. Siihenkin nähden, että vastustaja on kovinta mahdollista kaartia, mitä Vaasan piiristä löytyy, niin kokonaisuus oli vuoden aikaan nähden hyvä, tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikonlopun Jaro – pelejä", totesi Kokko otteluiden jälkeen.