Elias Lahti HSV:n kutsumana Hampurissa

Elias Lahti vietti viikon Hampurissa Hamburger SV:n kutsumana

SJK-junioreiden 2009 syntynyt maalivahti Elias Lahti vietti talvilomaviikon HSV:n vieraana. Päivät koostuivat seuran akatemiaan tutustumisesta, maalivahtivalmentajien kanssa harjoittelemisesta sekä joukkueharjoituksista U16-joukkueen kanssa. Lahti matkusti Hampuriin maanantaina ja palasi torstai-iltana kotiin. Harjoituksia oli maanantaista keskiviikkoon ja torstaina oli ohjelmassa palautekeskusteluja ja erilaisia tapaamisia sekä akatemian esittelyä.

”Viikko meni tosi hyvin. Seurassa oli todella ystävällinen ilmapiiri ja kaikki kävivät tervehtimässä, kun nähtiin. Harjoituksissa oli kova vaatimustaso ja ne oli hyvin suunniteltuja. Akatemiassa oli hienot tilat ja ruoka oli hyvää” kertoo Lahti kokemuksistaan.

”Tämä on erityisen hienoa, että pelaajamme huomataan myös maailmalla ja he pääsevät näyttämään taitojaan” kommentoi SJK-junioreiden urheilutoimenjohtaja Jyri Hietaharju.

Toinenkin käynti tulossa

Parin viikon päästä Lahti on kutsuttu vastaavalle harjoittelujaksolle Borussia Mönchengladbachiin. ”Odotan tietysti innolla sitäkin käyntiä. On mukava päästä näkemään saman tien toinenkin saksalainen akatemia, niin tietää millaisia ne ovat” Lahti toteaa.