Kuortaneen lukioon haku myös tytöille!

Suomen ensimmäinen seuravetoinen jalkapallolukio toteutui poikien osalta SJK:n ja Kuortaneen urheilulukion yhteishankkeena. Täysimittainen jalkapallohalli nousi Kuortaneen urheiluopiston alueelle keväällä 2019. Jalkapallolukio starttasi 2018 syksyllä ja uusien oppilaiden haku on mukana kevään 2022 yhteishaussa. Tälle vuodelle SJK-juniorit ja Kuortaneen urheilulukio avaavat jalkapallolukioon haun myös tytöille.

SJK Akatemia ja tulevaisuudessa myös SJK-juniorit tarjoavat kansainväliseen mallin mukaisesti nuorille pelaajille paikan kehittyä sekä pelata huippuolosuhteissa ja -valmennuksessa, opiskelua unohtamatta. Seinäjoella OmaSp Stadion ja sen vieressä sijaitseva harjoituskeskus Wallsport Areena sekä Kuortaneen Urheiluopiston jalkapallohalli takaavat yhdessä sen, että Jalkapallolukio pystyy tarjoamaan nuorille ja heidän valmentajilleen huippuolosuhteet saavuttaa yhteiset tavoitteensa.

Jalkapallolukio tarjoaa valmennus- ja synergiamahdollisuuksia myös muiden lajien huippuvalmentajien kanssa. Kuortaneen Urheiluopisto on yksi maamme johtavista urheiluvalmennuksen- ja koulutuksen keskuksista, jossa vierailee säännöllisesti useita maailman huippuvalmentajia eri lajeista. Pelaajakehityksen ohella SJK Akatemia ja SJK-juniorit haluavat olla myös paikka tulevaisuuden huippuvalmentajille. Yhteistyö Kuortaneen kanssa tarjoaa loistavat olosuhteet myös tähän.

Kuortaneen urheilulukio ja SJK-juniorit järjestävät aiheesta avoimen infotilaisuuden kaikille 2004-2006 -syntyneille tytöille, pojille että heidän vanhemmilleen etäyhteydellä (TEAMS) tiistaina 1.2.2022 klo 20.00 alkaen. Tapahtumaan pääset sisään tästä linkistä.

YLEISTÄ TIETOA JALKAPALLOLUKION YHTEISHAUSTA

Kuortaneen urheilulukion pääsyvaatimuksena on vähintään 7.0 keskiarvo peruskoulun päättötodistuksen lukuaineissa.

Lukioon haetaan täyttämällä sähköisen yhteisvalinnan kaavake osoitteessa: www.opintopolku.fi. Hakuaika on 23.2.–23.3.2022.

Opiskelijaksi valittavan ylin mahdollinen pistemäärä on 20, joka muodostuu peruskoulutodistuksen keskiarvosta sekä urheilu- ja soveltuvuuspisteistä. Urheilu- ja muut soveltuvuuspisteet määräytyvät oppilaitoksen ja Palloliiton yhteistyönä.

Hakija voi saada urheilullisista ansioistaan ja lahjakkuudestaan 0-5 pistettä (lajiliittopisteet) ja jalkapallolukion harkinnan mukaan 0-5 soveltuvuuspistettä (oppilaitospisteet). Lisätietoja osoitteesta: Suomen Olympiakomitea

Hakuvaiheessa toimi näin:

• Täytä sähköisen yhteisvalinnan lomake osoitteessa www.opintopolku.fi (Kuortaneen lukio, urheilulinja, erityinen koulutustehtävä)

• Tulosta sekä Hakijan tiedot -lomake että Alustava ainevalintakaavake lukion kotisivulta, täytä ne ja lähetä Kuortaneen lukioon (Keskustie 91, 63100 Kuortane) hakuaikana (12.3. mennessä).

Voit hakea urheilulukioon myös myöhemmin 2. tai 3. vuodelle. Tulosta ja täytä hakulomake ja lähetä se, Hakijan tiedot -lomake sekä todistus tämän hetkisistä lukiosuorituksistasi hakuaikana Kuortaneen lukiolle.