SJK-Junioreiden kasvatti Ilari Kangasniemi siirtyy Italian FC Internazionale Milanoon

SJK Akatemian seinäjokelaissyntyinen 16-vuotias puolustaja Ilari Kangasniemi siirtyy pysyvällä siirrolla Italian suurseura FC Internazionale Milanoon. Kangasniemi on SJK-junioreiden kasvatti. Inter maksaa Seinäjoen Jalkapallokerholle korvauksen. Siirtosopimuksen ehtona on kansainvälisten pelilupa- ja rekisteröintimenettelyiden läpivienti normaaliin tapaan.

Syksyllä pitkän sopimuksen SJK:n kanssa tehnyt ja Jalkapallolukiossa aloittanut Kangasniemi on edustanut Suomea poikamaajoukkueissa. Kesällä 2023 vielä U16-maajoukkueen mukana pelannut Kangasniemi on pelannut sittemmin ystävyysotteluita myös U17- ja U18-joukkueiden mukana. Lokakuussa hän oli pelaamassa U17-joukkueen EM-karsintaotteluissa. Kangasniemi teki debyyttinsä SJK Akatemian mukana Ykkösessä kaudella 2023.

–Siirto on todella ansaittu. Nyt Ilari pääsee eteenpäin kokeilemaan rajojaan huippuseuraan. Uskon, että tämä myös kertoo jotakin seurastamme. Täällä voi – Mikäli sen omalla työnteollaan ansaitsee – saada paljon peliaikaa oikeastaan joka viikonloppu, ja minuutteja tarvittaessa ylemmistäkin sarjoista. Toivottavasti tämä on osoitus myös ulospäin siitä, mitä päivittäistä työtä täällä tehdään joka päivä pelaajien kanssa. Ja Ilari ei todellakaan ole ainut pelaaja, joka meiltä lähiaikoina on ottamassa isoja steppejä. Meillä on paljon hyviä pelaajia, joista oikeastaan jokainen omaa hyvät edellytykset mennä eteenpäin, kertoo SJK Akatemian valmentaja Arttu Aromaa.

SJK-junioreiden pelaajapolkua kattavasti läpi käynyt Kangasniemi on osoitus siitä, että uutterasti harjoittelevan juniorin on mahdollista ponnistaa Seinäjoelta maailman huippuseuroihin asti. Onnea siirrosta Ilari, ja menestystä urallesi!