SJK-juniorit käynnistää Walking Football -ryhmän

Seinäjoen jalkapallokerho-juniorit Ry ja Seinäjoen kaupunki järjestävät yhteistyössä Walking Football eli kävelyjalkapalloryhmän Seinäjoelle. Walking Football on Iso-Britanniassa vuonna 2011 kehitetty jalkapallon muoto, joka sopii erityisesti ikääntyneille ja liikuntarajoitteisille ihmisille. Lajissa juokseminen on kielletty ja palloa ei saa potkaista lantionkorkeuden yläpuolelle. Lisäksi fyysiset kontaktit ovat kiellettyjä.

SJK-juniorit on jalkapallon monitasoseura, jossa on harrastajia aina 4-vuotiaista tytöistä ja pojista aikuisiin naisiin ja miehiin. Lisäksi seurassa on erityisliikuntaryhmä Tiikerit ja sähköpyörätuolijoukkue Power Chair. Nyt perustettava Walking Football -ryhmä on ensimmäinen ikäihmisille suunnattu ryhmä. Ohjeellinen kohderyhmä harrastukselle ovat 65 vuotta ja vanhemmat naiset ja miehet mutta ikä ei ole este harrastamiselle ja walking football on hyvä liikuntamuoto esimerkiksi henkilölle, jolla jokin vamma estää kovemman liikkumisen. Liikunnan fysikaaliset hyödyt ovat kiistattomia ja lajissa ikääntyneet ihmiset pääsevät liikkumaan heille soveltuvalla tavalla. Lisäksi lajin psyykkiset hyödyt tulevat sosiaalisuuden kautta. Walking Football on joukkuelaji, jossa korostuu yhdessä tekeminen ja lajin vaatimukset eivät sulje ketään liikkumaan kykeneviä ulkopuolelle.

SJK-juniorit järjestää info-tilaisuuden aiheesta 25.5.2022 klo 12:45 Jouppilanvuoren tekonurmella ja ensimmäinen tunti alkaa klo 13, joten info-tilaisuuteen liikuntavarustus ja juomapullo mukaan niin heti pääsee kokeilemaan.

Tervetuloa!

Lisätietoja

SJK-juniorit toiminnanjohtaja

Jussi Saarijärvi

0451404081

jussi.saarijarvi@sjk-juniorit.fi