JJK2 kaatui harjoituspelissä

SJK-j B2 – JJK B2

3-1 (2-0)

B2 joukkue kohtasi vastaavan ryhmän Jyväskylästä Wallsportilla sunnuntaina. SJK-j B2 Joukkue valmistautuu kevään 2 divisioonaan, joka pyörähtää käyntiin jo huhtikuussa. Ryhmässä pelaa -99 ja -00 B-junnuja sekä C15 junioreita, jotka ovat tekemisellään paikkansa ansainneet vanhempien poikien peleihin. Näin toiminta takaa pelituntuman säilymisen koko ikäluokalla sekä antaa oivan mahdollisuuden tuon tuntuman hakemiseen esimerkiksi loukkaantumisen tai sairastelun jälkeen. Samalla pelit valmistavat tottakai nuorempia pelaajia tulevien vuosien B-junnu peleihin.

Ottelu alkoi sunnuntaina SJK-j hallinnassa. Palloa liikuteltiin hyvin ja pelaajat liikkuivat mukavasti. Viimeiset syötöt vähän viipyi tai murtautumisvaiheessa tehtiin vääriä valintoja, joten vaarallisia maalipaikkoja ei ottelun alussa nähty. Erikoistilanteet kuitenkin toimi ja ensimmäinen maalikin sellaisesta nähtiin. Saku Kulmala antoi kulman matalana, jonka Joel Hyytinen päästi jalkojen välistä Iiro Hautalalle. Iiro viimeistelikin hallitusti ensimmäisellä kosketuksella 1-0, kun ottelua oli pelattu noin 28 minuuttia.

Vierailijat pääsivät puoliajan edetessä paremmin peliin mukaan ja saikin ajoittain luotua painetta SJK-j päätyyn. Pitkät pallot oli välillä hankala puolustaa. Samoin yläalueen prässi laski puoliajan kuluessa ja tämä mahdollisti JJK:n pitkien pallojen antamisen. Toinen SJK-j maali tuli vielä ensimmäisellä puoliajalla, kun Oskar Pihlaja katkaisi JJK puolustajan syötön ja pääsi kuin varkain läpi. Osku kiersi maalivahdin ja kuljetti pallon tyhjään maalin, kun peliä oli pelattu 36 minuuttia.

"Teimme puoliajalla runsaasti vaihtoja ja peli kääntyikin meille enemmän ja enemmän. Saatiin riistoja yläalueella ja pystyttiin pitämään palloa JJK:n linjojen välissä. Maltoimme pelata myös hitaita hyökkäyksiä ja joukkueen muoto oli toisella puoliajalla parempi, JJK:lla oli vaikeuksia saada 3-4 syöttöä enempää omille. JJK:n kavennus tuli keskialueen menetyksestä, johon emme reagoineet riittävän terävästi. Loppunumerot 3-1 laukoi kuitenkin komeasti Lauri Polari. Lauri sai noin tunnin pelin jälkeen pallon JJK:n linjan edessä. Hyvä ensimmäinen kosketus ja kaunis laukaus 25 metristä maalin takayläkulmaan. Näin ollen ansaittu voitto meille ja kelpo kokonaisuus pojilta" kommentoi B-junnujen valmentaja Jukka Liikaoja.

SJK-j Kokoonpano: Marten Ritson, Onni Pelkkikangas, Juuso Lindgren, Joona Lindgren, Antti Aho, Iiro Hautala, Joel Hyytinen, Matti Vähäpesola, Saku Kulmala, Lauri Polari, Kasper Unkuri, Nuutti Salo, Juho Korkeala, Leevi Oksanen, Aatu Metsä-Ketelä, Markus Rajala, Ville Rajala, Oskar Pihlaja, Matias Kalliomäki.