SJK Valmentaja-akatemia

SJK Valmentaja-akatemia on nuorille, valmentajanpolun alkutaipaleella oleville henkilöille, suunnattu ohjelma. Valmentaja-akatemiassa nuori saa vahvan koulutuksen ja tutoroinnin myötä edellytykset kehittyä valmentajana.

Ohjelmaan valitaan mukaan nuoria, jotka ensimmäisessä vaiheessa sitoutuvat ohjelmaan 31.10.2025 saakka.

Mitä tarjotaan?

Seura tarjoaa vahvan tuen ja koulutuksen valmentajana kehittymisessä kaikille ohjelmaan valituille nuorille.

Seura osoittaa jokaiselle ohjelmaan valitulle ikäluokan, jossa he kauden 2025 tulevat toimimaan valmentajana, osana ikäluokan valmennustiimiä.

Valmentaja-akatemia tulee kokoontumaan säännöllisesti yhdessä ryhmänä, jolloin reflektoidaan käytännön valmennustilanteista nousseita oppeja.

Seura maksaa ohjelmaan valituille valmennustoiminnasta korvausta – korvauksen määrä riippuu ikäluokasta, jossa valmentaja toimii.

Seura tarjoaa valituille nuorille valmentajan varustepaketin.

Kuka voi hakea mukaan?

Mikäli olet kiinnostunut kehittymään valmentajana, sinulla on kokemusta liikunnasta ja toimit mielelläsi lasten- ja nuorten kanssa voit hakea mukaan Valmentaja-akatemiaan.

Ohjelmaan voivat hakea mukaan henkilöt, jotka ovat edelleen aktiivisia pelaajia tai vastaavasti ovat lopettaneet pelaajauransa viime vuosina. Oma pelaajatausta ei kuitenkaan ole edellytys akatemiaan hakemiselle.

Lasten- ja nuorten valmentaminen on pitkäjänteistä työtä, joten mukaan voivat hakea henkilöt, jotka ovat valmiita sitoutumaan toimintaan koko kaudeksi 2025.

Milloin alkaa?

Akatemia-ohjelma alkaa marras-joulukuussa 2024, jolloin ohjelmaan valitut nuoret tutustuvat seuran valmennuslinjaan ja osallistuvat futisvalmentajan starttikoulutukseen, sekä aloittavat valmennustoiminnan ikäluokissa.

Futisvalmentajan starttikoulutus on osa Palloliiton valmentajakoulutuspolkua ja tarjoaa perusvalmiudet suunnitella ja toteuttaa innostavia harjoituksia lapsille.

Ohjelmaan valitut nuoret etenevät kevään ja kesän 2025 aikana Palloliiton valmentajapolulla Ikävaihekoulutukseen. Tämä koulutus syventää tietoja lasten valmennuksesta.

Hae mukaan!

Haku SJK Valmentaja-akatemiaan on käynnissä.

Ohjelmaan haetaan lähettämällä vapaamuotoinen hakemus valmennusosaamisen kehittäjä Petri Kangaskokolle sähköpostitse petri.kangaskokko@sjk-juniorit.fi 15.10.2024. mennessä.

Perustele hakemuksessasi, miksi sopisit ohjelmaan, eli kuvaa motiivejasi valmentaja sekä kerro mahdollisesta aiemmasta valmennus- ja ohjaajakokemuksestasi. Aiempi kokemus vastaavista tehtävistä ei kuitenkaan ole vaatimus akatemiaan valituksi tulemiselle. Tärkeintä on, että osoitat sitoutumisesi ja motivaatiosi toimintaan mukaan pääsylle.

Hakemukset ja lisätietoja:

Petri Kangaskokko
Valmennusosaamisen kehittäjä
petri.kangaskokko@sjk-juniorit.fi