B-junnut voittoihin viikonloppuna

27.2. FC Lahti yj – SJK-j 1-3 (0-2)

Lahdessa ottelu alkoi isäntäjoukkueen hallinnassa. Mukkula hallissa pelatussa kamppailussa FC Lahti aiheutti aggressiivisella prässillään ongelmia SJK-j:n pelinavaamiselle ja loikin prässillään muutaman vaarallisen maalipaikan ottelun ensimmäisen vartin aikana. Nämä kuitenkin selvitti SJK-j maalissa erinomaisesti pelannut Niilo Peräaho.

Lahden alkurynnistyksen jälkeen peli tasoittui ja SJK-j pääsi vyöryttämään hyökkäyksiään kohti kotijoukkueen maalia. Ottelun avausmaali nähtiin 23 minuutin jälkeen Aleksi Pöntisen viimeisteltyä takakulmaan Emil Pannulan ja Leevi Oksasen esityöstä. Maalin jälkeen hallinta siirtyi yhä enemmän vierailijoille. Jos oli ensimmäinen maali hieno, niin ottelun toinen maali oli kenties vielä hienompi. 34 minuutilla SJK-j pelasi syöttökuvion vastustajan boksiin, josta Onni Valakari tarjoili tiputuksen pariinkymmeneen metriin Leevi Oksaselle. Kierteinen vasemman jalan laukaus painui vastustamattomasti yläkulmaan ja tauolle siirryttiin SJK-j johdossa 0-2.

Heti toisen puoliajan alkaessa Lahti panosti jopa hieman uhkarohkeasti hyökkäyksiinsä jättäen pelaajia ylös. Tämä loi tilaa keskialueelle, antaen mahdollisuudet SJK-j:lle jatkaa hyvää hyökkäyspelaamistaan. Vierailijoiden kolmas maali roikkui ilmassa jo hyvän aikaa, kunnes viimein saatiin tulosta. Oskar Pihlaja pelasi Aleksi Pöntisen vauhtiin ja hän taituroi vasemman jalkansa vapaaksi laukoen pallon jälleen maalin takakulmaan. Ottelua oli pelattu 62 minuuttia ja tuntui, että lisää on tulossa. Muutama mahdollisuus lisäosumiin luotiinkin, mutta tällä kertaa maalit jäivät syntymättä. Tuomarin anatamaa lisäaikaa oli pelattu jo kolme minuuttia, kun Lahti pääsi varkain murtautumaan keskeltä ja viimeisteli kavaennuksen erinomaisesti maalilla pelanneen Niilo Peräahon selän taakse. Kavennuksen jälkeen ottelu kuitenkin päättyi ja SJK-j lähti kotimatkalle pisteiden kera.

B-junnut ovat keränneet nyt viidestä pelistä karsintalohkossaan 10 pistettä. Sarjassa on jäljellä vielä neljä ottelua ja urakka jatkuu jo ensi keskiviikkona 2.3. Wallsportissa. Tuolloin vastaan asettuu VIFK Vaasasta. Ottelu alkaa klo 15.50, tervetuloa kannustamaan nuorukaisia kohti kesän SM-sarjaa.

Kokoonpano Lahdessa: Niilo Peräaho, Ilari Kiviluoma (80`Juuso Lindgren), Samir Radwan, Aapo Kuivila, Juska Päivänurmi, Iiiro Hautala, Oskari Aunula, Onni Valakari ( 76` Nuutti Salo), Aleksi Pöntinen (70` Kasper Unkuri), Emil Pannula, Leevi Oksanen (40` Oskar Pihlaja), vaihdossa: Onni Pelkkikangas.

28.2. SJK-j B2 – FC YPA 4-2 (1-2)

Sunnuntaina B2 pelasi harjoitusottelun Wallsportissa Ylivieskan Pallon B-junnuja vastaan. Ottelu alkoi hermostuneesti ja YPA siirtyikin nopeasti 0-2 johtoon ensimmäisen jakson puoliväliin mennessä. Tämän jälkeen SJK- j B2 tuli kuitenkin peliin mukaan parantaen syöttöpeliään huomattavasti. Palkintona muutamista maltillisista syötöistä luotiinkin kotijoukkueen avausmaali. Antti Aho pelasi Kasper Unkurille pallon. YPA:n maalivahti onnistui torjumaan Kapen kovan laukauksen, mutta Markus Rajamäki oli kärppänä paikalla paluupallossa siirtäen pelivälineen tyhjään maaliin ennen taukoa.

Toiselle jaksolle tuli selvästi sisuuntunut kotijoukkue ja paikkoja vierailijoiden maalille luotiin solkenaan. Tasoitus 50 minuutin paikkeilla lähti Oskar Pihlajan jalasta. Kaunis laukaus, joka painui vastustamattomasti ohi YPA maalivahdin. Sama nuorukainen viimeisteli toisen maalinsa muutamaa minuuttia myöhemmin, tällä kertaa pilkulta ja näin ollen B2 siirtyi 3-2 johtoon.

4-2 Maali syntyi kulmapotkusta. Saku Kulmala toimitti pallon maalille, josta Aatu Metsä-Ketelä pukkasi sen verkkoon. Muutama tilanne lisäosumiin luotiin vielä maalinkin jälkeen, mutta numerot 4-2 komeilivat edelleen taululla, kun peli vihellittiin päättyneeksi.

Ottelussa pelasi jälleen niin C15 kuin B ikäisiä SJK-j pelaajia. Kumpikin joukkue sai peliltä varmasti sitä mitä halusikin; isot minuutit laajalle rintamalle.

Kokoonpano: Aleksi Luoma (40` Onni Pelkkikangas), Joel Hyytinen, Juuso Lindgren, Joona Lindgren, Antti Aho, Nuutti Salo (20` Konsta Kivipelto), Saku Kulmala, Aatu Metsä-Ketelä, Oskar Pihlaja (`55 Matias Kalliomäki), Markus Rajamäki, Kasper Unkuri.