Valttikortti Väänänen upotti TUS:n

Valttikortti Väänänen upotti TUS:nTP-Seinäjoki – TUS 3-0 (0-0)46 min 1-0 Pekka Väänänen56 min 2-0 Mikael Muurimäki85 min 3-0 Pekka VäänänenPekka Väänäsen vahva peli TP-Seinäjoen keskikentän keskustassa kulminoitui kahteen hienoon maaliin, joiden siivittämänä kotijoukkue otti selvän ja ansaitun 3-0 (0-0) –voiton oltuaan maalittomassa tasatilanteessa TUS:n kanssa tauolla.TP-Seinäjoki aloitti maalittomuudestaan huolimatta ensimmäisen puoliajan pelaamalla näyttävää taitojalkapalloa. Hienot syöttökuviot loivat useita tekopaikkoja jo ensimmäisen vartin aikana ja vain pystypuu pelasti TUS:n Henri Ertin lauottua terävästi. Myös Mikko Ylihärsilän pusku ja Ville Pajulan laukaus olivat lähellä muokata numeroita Pekka Väänäsen ensimmäisen laukauksen tavoin.Vaikka kotijoukkue dominoikin totaalisesti ensimmäistä puoliaikaa, TUS:n puolustus kesti taukoon herpaantumatta. TUS:lla oli kaksi paikkaa ensimmäisellä puoliajalla, joista ensimmäinen tuli puolesta kentästä lähteneen vaparin muutettua suuntaa pakin päästä ja toinen kilahti tolpasta pois.Toinen puoliaika ehti vanhentua vain 50 sekuntia ennen kuin Pekka Väänänen otti ohjat käsiinsä. ”Pexin” upea veto kaukaa laski sopivasti, eikä varsin kelvollisesti läpi ottelun pelannut maalivahti Andreas Kaitajärvi kyennyt estämään maalin syntyä, vaikka saikin venytettyä tumppunsa pallon tielle. Pallo kuitenkin kimposi ylös ja putosi maaliviivan sisäpuolelle vieden isännät johtoon.Toisen maalinsa TP sai 10 minuuttia myöhemmin Mikael Muurimäen noustua tavoittelemaan palloa maalivahti Kaitajärven kanssa. Kaitajärvi ei ylettynyt palloon ja Muurimäellä oli helppo työ lisätä isäntien johto kahteen maaliin.Toisen puoliajan aikana TUS sai näennäisesti peliä haltuunsa, mutta todellisia tekopaikkoja ei yksinäisenä kärkenä hääränneelle Sergei Panchenkolle tällä kertaa tullut. Kotijoukkueen puolustus saakin ottelusta kiitettävän arvosanan Johannes Saranpään jatkettua loistavia otteitaan pakkina. Myös Vesa Kivimäki onnistui topparina yhdessä Tiitus Lehtisen kanssa, eikä Lasse Männikköäkään voi toisena pakkina moittia. Maalilla Janne Ahola joutui pari kertaa venymään loistotorjuntoihin onnistuen hienosti.Pelin lopulla TP-Seinäjoki loi vielä muutaman namupaikan ja innostui tuhlailemaankin. Pelikellon oltua 85. minuutin kohdalla saatiin lopullinen niitti putoamisesta kamppailevan TUS:n arkkuun Pekka Väänäsen toimesta. Väänänen tulitti toistamiseen kaukaa ja komeasti ratkaisten ottelun lisäämällä kauden maalisaldonsa kolmeen osumaan.TUS ei kyennyt horjuttamaan vahvasti pelannutta kotijoukkuetta oikeastaan millään tavalla. Kauden vanhentuessa on TP-Seinäjoki saanut pelattua permanenttikokoonpanolla nyt kolme ottelua peräkkäin ja niistä on myös tullut kolme voittoa.Herjat siitä, miten TP-Seinäjoki pelaisi pitkää palloa, ovat ihmeellisellä tavalla hiljentyneet. Voi kai sanoa, että sangen aiheellisesti. Vaikka Johannes Saranpää nappasi kolme tähteä ja Vesa Kivimäki yhden Pekka Väänäsen otettua kaksi sakaraista on syytä antaa kiitosta koko keskikentälle. Jere Jääskeläinen raatoi laajalla säteellä ja Ville Pajula kieputti laidallaan vastustajia. Henri Erti teki muutamia mainioita ratkaisua ja turhautui hieman turhaan muutaman epäonnistumisen myötä. ”Henkalla” oli alla loistopeli Oulussa, mutta hän joutuu jättämään väliin GBK –ottelun pelikellon takia saatuaan ensimmäisellä puoliajalla kortin.TUS:sta laput nousivat Sepsi-78:sta takaisin palanneelle Tuomo Känsäkoskelle, Ertin narutusten uhriksi joutuneelle Christoffer Högnabballe ja Jan Knutarille.Voiton myötä TP-Seinäjoki ohitti eilen voittaneen JBK:n ja on nyt hienosti kolmantena sarjassa. Kakkossijaan on matkaa vain kolme pistettä OLS:n jäätyä tasapeliin Rovaniemellä FC Lynxiä vastaan.Päävalmentaja Thomas Dunne myhäili aiheellisesti ottelun jälkeen.”Me haluamme voittaa jokaisen kotiottelun, siitä lähdetään. Tämä oli kolmas ottelu peräkkäin samalla kokoonpanolla ja nyt kentällä alkaa jo olla ymmärrystä siitä, miten pelataan yhdessä. Myös puolustuspelimme on alkanut näyttää paremmalta. Päästimme todella kovaa OLS:aa vastaan vain yhden maalin ja tänään nollasimme TUS:n” Dunne kävi tilannetta läpi.”Ihmiset kuvittelevat, että nämä pelit TUS:a tai muita sarjan alemman kasti joukkueita vastaan ovat helppoja, mutta se on juuri päinvastoin. Nämä ovat meidän leipämme ja voimme. Nämä pelit on hoidettava, jos haluaa menestyä. Kärkiottelut menevät omalla painollaan. Niitä joko voitetaan tai hävitään, mutta tällaiset pelit on hoidettava. Ainoa matsi, joka itseäni kaivelee, on kotitasapeli FC Lynxin kanssa. Olenkin sanonut pelaajille, että sellaiseen meillä ei enää ole varaa. Toivon, ettei se maksa meille kauden lopussa sarjan kakkossijaa tai muuta vastaavaa” lisäsi Dunne kehuen kollektiivisesti koko joukkuettaan.TP-Seinäjoki: Ahola, Männikkö, Lehtinen, Kivimäki, Saranpää, Pajula, Pekka Väänänen, Jääskeläinen, Erti (v), Ylihärsilä (75. Mäkipelkola (77. Mikko Väänänen)), Muurimäki (87. Salo)